Common Pochard

Aythya ferina - Fuligule milouin

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Aythya

  • Species
    :

    ferina

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 58 cm
  • Wingspan
    : 72 à 82 cm.
  • Weight
    : 700 à 1100 g
Longevity

10 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Common Pochard (Aythya ferina) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Fuligule milouin,
  • Porrón Europeo,
  • Zarro,
  • Tafelente,
  • Barátréce,
  • Tafeleend,
  • Moriglione eurasiatico,
  • Brunand,
  • Taffeland,
  • chochlačka sivá,
  • polák velký,
  • Taffeland,
  • punasotka,
  • morell cap-roig,
  • Skutulönd,
  • głowienka (zwyczajna),
  • brūnkaklis, raudava,
  • sivka,
  • Красноголовый нырок,
  • ホシハジロ,
  • 红头潜鸭,
  • เป็ดโปช้าดหลังขาว,
  • 紅頭潛鴨,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes, Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Excavations (open), Wastewater Treatment Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net