Franklin's Gull

Leucophaeus pipixcan - Mouette de Franklin

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Leucophaeus

  • Species
    :

    pipixcan

Descriptor

Wagler, 1831

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : 87 à 91 cm.
  • Weight
    : 250 à 300 g
Longevity

9 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Franklin's Gull (Leucophaeus pipixcan) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette de Franklin,
  • Gaviota Pipizcan,
  • Gaivota de Franklin,
  • Präriemöwe,
  • Prérisirály,
  • Franklins Meeuw,
  • Gabbiano di Franklin,
  • Präriemås,
  • Franklinmåke,
  • čajka prériová,
  • racek vnitrozemský,
  • Præriemåge,
  • preerianaurulokki,
  • Franklinse Meeu,
  • gavina de Franklin,
  • Sléttumáfur,
  • mewa preriowa,
  • prēriju kaija,
  • prerijski galeb,
  • Чайка Франклина,
  • アメリカズグロカモメ,
  • 弗氏鸥,
  • 弗氏鷗,

Voice song and cries

Mouette de Franklin
adult post breeding

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net