Greater Blue-eared Starling

Lamprotornis chalybaeus - Choucador à oreillons bleus

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sturnidés

  • Genus
    :

    Lamprotornis

  • Species
    :

    chalybaeus

Descriptor

Hemprich Ehrenberg, 1828

Biometrics
  • Size
    : 24 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 61 à 112 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Greater Blue-eared Starling (Lamprotornis chalybaeus) is a species of bird in the Sturnidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Lamprotornis chalybaeus chalybaeus (Senegal and Gambia to c Sudan)
  • Lamprotornis chalybaeus cyaniventris (Eritrea to nw Somalia, n Kenya and e DRCongo)
  • Lamprotornis chalybaeus sycobius (sw Uganda and s Kenya to w Mozambique)
  • Lamprotornis chalybaeus nordmanni (s Angola and n Namibia to s Mozambique and n South Africa)

Foreign names

  • Choucador à oreillons bleus,
  • Estornino orejiazul,
  • Estorninho-grande-d'orelha-azul,
  • Grünschwanz-Glanzstar,
  • zöldfarkú fényseregély,
  • Groenstaartglansspreeuw,
  • Storno splendente guanceblu maggiore,
  • Blåkindad glansstare,
  • Blåøreglansstær,
  • liskavec kovový,
  • leskoptev kovová,
  • Blåøret Glansstær,
  • kyläloistokottarainen,
  • Groot-blouoorglansspreeu,
  • estornell d'orelles blaves,
  • błyszczak stalowy,
  • Стальной блестящий скворец,
  • セイキムクドリ,
  • 蓝耳丽椋鸟,
  • 大藍耳輝椋鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net