Jacobin Cuckoo

Clamator jacobinus - Coucou jacobin

Systematics
  • Order 
    :

    Cuculiformes

  • Family
    :

    Cuculidés

  • Genus
    :

    Clamator

  • Species
    :

    jacobinus

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 34 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 66 à 72 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Jacobin Cuckoo (Clamator jacobinus) is a species of bird in the Cuculidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Clamator jacobinus serratus (South Africa, s Zambia)
  • Clamator jacobinus pica (Africa south of the Sahara to n Zambia and Malawi, nw India to Nepal and Myanmar)
  • Clamator jacobinus jacobinus (s India, Sri Lanka, s Myanmar)

Foreign names

  • Coucou jacobin,
  • Críalo Blanquinegro,
  • Cuco-jacobino,
  • Jakobinerkuckuck,
  • szarkakakukk,
  • Jacobijnkoekoek,
  • Cuculo bianconero,
  • Jakobinskatgök,
  • Jakobinergjøk,
  • kukavica stračia,
  • kukačka černobílá,
  • Jacobinergøg,
  • jakobiinikäki,
  • Bontnuwejaarsvoël,
  • cucut reial jacobí,
  • Þyrnigaukur,
  • kukułka czarno-biała,
  • jakobīņu cekuldzeguze,
  • jakobinska kukavica,
  • Сорочья хохлатая кукушка,
  • クロシロカンムリカッコウ,
  • 斑翅凤头鹃,
  • นกคัคคูขาวดำ,
  • 斑翅鳳頭鵑,

Voice song and cries

Coucou jacobin
adult

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net