Keel-billed Toucan

Ramphastos sulfuratus - Toucan à carène

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Ramphastidés

  • Genus
    :

    Ramphastos

  • Species
    :

    sulfuratus

Descriptor

Lesson, R, 1830

Biometrics
  • Size
    : 51 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 400 à 550 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Keel-billed Toucan (Ramphastos sulfuratus) is a species of bird in the Ramphastidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Ramphastos sulfuratus sulfuratus (se Mexico, Belize, n Guatemala.)
  • Ramphastos sulfuratus brevicarinatus (se Guatemala to n Colombia and nw Venezuela)

Foreign names

  • Toucan à carène,
  • Tucán Piquiverde,
  • Tucano-de-peito-amarelo,
  • Fischertukan,
  • szivárványcsőrű tukán,
  • Zwavelborsttoekan,
  • Tucano carenato,
  • Svaveltukan,
  • Regnbuetukan,
  • tukan žltohrdlý,
  • tukan krátkozobý,
  • Kølnæbbet Tukan,
  • rikkitukaani,
  • tucà de bec verdós,
  • tukan tęczodzioby,
  • Радужный тукан,
  • サンショクキムネオオハシ,
  • 厚嘴巨嘴鸟,
  • 隆嘴鵎鵼,

Voice song and cries

Toucan à carène
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Pastureland, Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Toucan à carène © 1996-2018 Oiseaux.net