Long-tailed Shrike

Lanius schach - Pie-grièche schach

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Laniidés

  • Genus
    :

    Lanius

  • Species
    :

    schach

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 50 à 53 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Long-tailed Shrike (Lanius schach) is a species of bird in the Laniidae family.

Subspecific information 9 Subspecies

  • Lanius schach erythronotus (s Kazakhstan to ne Iran, Afghanistan, Pakistan and nc India)
  • Lanius schach caniceps (w, c and s India, Sri Lanka)
  • Lanius schach tricolor (Nepal and e India through Myanmar and s China to n Laos and n Thailand)
  • Lanius schach schach (c and se China to n Vietnam)
  • Lanius schach longicaudatus (c and se Thailand, s Laos)
  • Lanius schach bentet (Malay Pen. to the Lesser Sundas)
  • Lanius schach nasutus (Philippines. except Sulu Arch..)
  • Lanius schach suluensis (Sulu Arch.. sw Philippines.)
  • Lanius schach stresemanni (e New Guinea)

Foreign names

  • Pie-grièche schach,
  • Alcaudón schach,
  • *Picanço-rabilongo,
  • Schachwürger,
  • Hosszúfarkú gébics,
  • Langstaartklauwier,
  • Averla codalunga,
  • Rostgumpad törnskata,
  • Rustvarsler,
  • strakoš dlhochvostý,
  • ťuhýk královský,
  • Langhalet Tornskade,
  • ruskoperälepinkäinen,
  • escorxador cuallarg,
  • Ránsvarri,
  • dzierzba zmienna,
  • garastes čakste,
  • orientalski srakoper,
  • Длиннохвостый сорокопут,
  • Bentet kelabu,
  • タカサゴモズ,
  • 棕背伯劳,
  • นกอีเสือหัวดำ,
  • 棕背伯勞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Desert : Temperate ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net