Neddicky

Cisticola fulvicapilla - Cisticole à couronne rousse

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Cisticolidés

  • Genus
    :

    Cisticola

  • Species
    :

    fulvicapilla

Descriptor

Vieillot, 1817

Biometrics
  • Size
    : 11 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 6 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Neddicky (Cisticola fulvicapilla) is a species of bird in the Cisticolidae family.

Subspecific information 9 Subspecies

  • Cisticola fulvicapilla dispar (se Gabon to nw Zambia and c Angola)
  • Cisticola fulvicapilla muelleri (c Zambia to Mozambique and ne Zimbabwe)
  • Cisticola fulvicapilla hallae (s Angola and ne Namibia to w Zimbabwe)
  • Cisticola fulvicapilla dexter (se Botswana to c Zimbabwe and inland ne South Africa)
  • Cisticola fulvicapilla ruficapilla (c South Africa)
  • Cisticola fulvicapilla lebombo (s Mozambique and coastal ne South Africa)
  • Cisticola fulvicapilla fulvicapilla (inland e South Africa)
  • Cisticola fulvicapilla dumicola (coastal e South Africa)
  • Cisticola fulvicapilla silberbauer (sw South Africa)

Foreign names

  • Cisticole à couronne rousse,
  • Cistícola coronirrufo,
  • Fuinha-de-cabeça-ruiva,
  • Braunkopf-Cistensänger,
  • barnafejű szuharbújó,
  • Bruinkopgraszanger,
  • Cisticola zufolatrice,
  • Flöjtgrässångare,
  • Fløytegressanger,
  • cistovník piskľavý,
  • cistovník šedohnědý,
  • Pibecisticola,
  • ritinäherttu,
  • Neddikkie,
  • cistícola de capell roig,
  • chwastówka piskliwa,
  • Пискливая цистикола,
  • フエセッカ,
  • 笛声扇尾莺,
  • 笛音扇尾鶯,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net