Pine Warbler

Setophaga pinus - Paruline des pins

Paruline des pins

Pine Warbler

Setophaga pinus

((Linnaeus, 1766))


Order  : Passeriformes

Family : Parulidae  ;

Genus : Setophaga

Species : pinus

Subspecies : 4 [+] [-]
Setophaga pinus pinus(e)
Setophaga pinus florida(s Florida)
Setophaga pinus achrustera(Bahamas)
Setophaga pinus chrysoleuca(Hispaniola)

Chant :

Biometrics :

Size : 14 cm
Wingspan : 19 à 23 cm.
Weight : 9 à 15 g

Longevity : 6 years

IUCN conservation status :

Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated

EX EW CR EN VU NT LC NE

Geographic range :
Distribution

Synonyms : lesňáček borovicový (cs), Fyrresanger (da), Kiefernwaldsänger (de), Pine Warbler (en), Reinita del pinar (es), mäntykerttuli (fi), Parula delle pinete (it), マツアメリカムシクイ (ja), Furuparula (nb), Dennezanger (nl), lasówka sosnowa (pl), Mariquita-dos-pinhais (pt), Сосновый лесной певун (ru), horárik borovicový (sk), Tallskogssångare (sv), 松莺 (zh)

Physical description :
Pine Warbler (Setophaga pinus) is a species of bird in the Parulidae family.

Sources :

 

Other links :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Paruline des pins

Paruline des pins

Paruline des pins

Paruline des pins



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
About oiseaux.net | How to help us | Legal mentions | Sources | Contacts | Print version
Updated on 2014/03/30 04:36:15 - © 1996-2014 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Paruline des pins

Paruline des pins

Paruline des pins

Paruline des pins

Pine Warbler