Red-breasted Swallow

Cecropis semirufa - Hirondelle à ventre roux

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Hirundinidés

  • Genus
    :

    Cecropis

  • Species
    :

    semirufa

Descriptor

Sundevall, 1850

Biometrics
  • Size
    : 24 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 28 à 34 g
Longevity

5 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Red-breasted Swallow (Cecropis semirufa) is a species of bird in the Hirundinidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Cecropis semirufa gordoni (Senegal and Gambia to Sudan and south to n Angola, c DRCongo and n Tanzania)
  • Cecropis semirufa semirufa (s and e Angola to Malawi and ne South Africa)

Foreign names

  • Hirondelle à ventre roux,
  • Golondrina Pechirrufa,
  • Andorinha-de-peito-ruivo,
  • Rotbrustschwalbe,
  • kucsmás fecske,
  • Roodborstzwaluw,
  • Rondine pettorossiccio,
  • Savannsvala,
  • Rustsvale,
  • lastovička červenobruchá,
  • vlaštovka rezavobřichá,
  • Rødbrystet Svale,
  • punarintapääsky,
  • Rooiborsswael,
  • oreneta pit-roja,
  • jaskółka rdzawobrzucha,
  • Рыжегрудая (настоящая) ласточка,
  • アカハラコシアカツバメ,
  • 褐胸燕,
  • 褐胸燕,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net