Sabine's Gull

Xema sabini - Mouette de Sabine

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Xema

  • Species
    :

    sabini

Descriptor

Sabine, 1819

Biometrics
  • Size
    : 33 cm
  • Wingspan
    : 81 à 87 cm.
  • Weight
    : 155 à 213 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Sabine's Gull (Xema sabini) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette de Sabine,
  • Gaviota de Sabine,
  • Gaivota de Sabine,
  • Schwalbenmöwe,
  • Sabin-sirály,
  • Vorkstaartmeeuw,
  • Gabbiano di Sabine,
  • Tärnmås,
  • Sabinemåke,
  • čajka vidlochvostá,
  • racek Sabinův,
  • Sabinemåge,
  • tiiralokki,
  • Mikstertmeeu,
  • gavineta de Sabine,
  • Þernumáfur,
  • mewa obrożna,
  • šķeltastes kaija,
  • lastovičji galeb,
  • Вилохвостая чайка,
  • Camar sabine,
  • クビワカモメ,
  • 叉尾鸥,
  • 叉尾鷗,

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Tundra Wetlands (incl. pools and temporary waters from snowmelt) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net