Swamp Nightjar

Caprimulgus natalensis - Engoulevent du Natal

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Caprimulgidés

  • Genus
    :

    Caprimulgus

  • Species
    :

    natalensis

Descriptor

Smith, A, 1845

Biometrics
  • Size
    : 24 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Swamp Nightjar (Caprimulgus natalensis) is a species of bird in the Caprimulgidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Caprimulgus natalensis accrae (Sierra Leone to w Cameroon)
  • Caprimulgus natalensis natalensis (Mali and Sudan to Gabon and e South Africa)

Foreign names

  • Engoulevent du Natal,
  • Chotacabras del Natal,
  • Noitibó do Natal,
  • Natalnachtschwalbe,
  • fokföldi lappantyú,
  • Moerasnachtzwaluw,
  • Succiacapre di palude,
  • Sumpnattskärra,
  • Sumpnattravn,
  • lelek močiarny,
  • lelek natalský,
  • Sumpnatravn,
  • natalinkehrääjä,
  • Natalse Naguil,
  • enganyapastors del Natal,
  • lelek bagienny,
  • Натальский козодой,
  • ナタールヨタカ,
  • 非洲白尾夜鹰,
  • 非洲白尾夜鷹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net