White-throated Needletail

Hirundapus caudacutus - Martinet épineux

Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Hirundapus

  • Species
    :

    caudacutus

Descriptor

Latham, 1801

Biometrics
  • Size
    : 20 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 101 à 140 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-throated Needletail (Hirundapus caudacutus) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Hirundapus caudacutus caudacutus (c Siberia to Japan and Kuril Is.)
  • Hirundapus caudacutus nudipes (Himalayas and ne India to sw and s China)

Foreign names

  • Martinet épineux,
  • Vencejo Mongol,
  • Andorinhão-de-ferradura,
  • Stachelschwanzsegler,
  • sertefarkú sarlósfecske,
  • Stekelstaartgierzwaluw,
  • Rondone codaspinosa golabianca,
  • Nordlig taggstjärtseglare,
  • Pigghaleseiler,
  • srp ostňochvostý,
  • rorýs východní,
  • Tornhalesejler,
  • piikkipyrstökiitäjä,
  • falciot cuaespinós golablanc,
  • Skeifusvölungur,
  • igłosternik białogardły,
  • baltrīkles adataste,
  • mali podkvasti hudournik,
  • Иглохвостый стриж,
  • Kapinis-jarum asia,
  • ハリオアマツバメ,
  • *白喉针尾雨燕,
  • นกแอ่นใหญ่คอขาว,
  • 白喉針尾雨燕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Temperate ; Grassland : Temperate

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net