Wilson's Storm Petrel

Oceanites oceanicus - Océanite de Wilson

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Oceanitidés

  • Genus
    :

    Oceanites

  • Species
    :

    oceanicus

Descriptor

Kuhl, 1820

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : 38 à 42 cm.
  • Weight
    : 35 à 45 g
Longevity

15 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Wilson's Storm Petrel (Oceanites oceanicus) is a species of bird in the Oceanitidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Oceanites oceanicus oceanicus (subantarctic islands)
  • Oceanites oceanicus exasperatus (Antarctica, South Shetland and South Sandwich Is.)
  • Oceanites oceanicus chilensis (Tierra del Fuego)

Foreign names

  • Océanite de Wilson,
  • Paíño de Wilson,
  • Painho-casquilho,
  • Buntfuß-Sturmschwalbe,
  • Wilson-viharfecske,
  • Wilsons Stormvogeltje,
  • Uccello delle tempeste di Wilson,
  • Havslöpare,
  • Wilsonstormsvale,
  • búrkozvest pestronohý,
  • buřňáček Wilsonův,
  • Wilsons Stormsvale,
  • etelänkeiju,
  • Gewone Stormswael,
  • ocell de tempesta de Wilson,
  • Hafsvala,
  • oceannik żółtopłetwy,
  • Vilsona vētrasburātājs,
  • antarktični strakoš,
  • Качурка Вильсона,
  • Petrel-badai coklat,
  • アシナガウミツバメ,
  • 黄蹼洋海燕,
  • 黃蹼洋海燕,

Habitat

Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net