afrikai odúhéja

Polyboroides typus - Gymnogène d'Afrique

Gymnogène d'Afrique

afrikai odúhéja

Polyboroides typus

(Smith, A, 1829)


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Polyboroides

: typus

: 2 [+] [-]
Polyboroides typus typus(widespread)
Polyboroides typus pectoralis(Senegal and Gambia to Gabon and the DR Congo)

Méretei :

Hossz : 65 cm
szárnyfesztávolság : 118 à 152 cm.
tömeg : 635 à 950 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : Kaalwangvalk (af), jestřábec pochopovitý (cs), Afrikansk Klatrehøg (da), Madagaskarhöhlenweihe (de), African Harrier-Hawk (en), Aguilucho-caricalvo Común (es), rosvohaukka (fi), afrikai odúhéja (hu), Gimnogene africano (it), チュウヒダカ (ja), Klatrehauk (nb), Kaalkopkiekendief (nl), owadożer palmowy (pl), Secretário-pequeno (pt), Африканский лунёвый ястреб (ru), kutraňa dutinárka (sk), Afrikansk klätterhök (sv), 非洲鬣鹰 (zh)

Külső leírása :
afrikai odúhéja (Polyboroides typus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Gymnogène d'Afrique

Gymnogène d'Afrique

Gymnogène d'Afrique

Gymnogène d'Afrique

Gymnogène d'Afrique



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

afrikai odúhéja