bokrétás sas

Lophaetus occipitalis - Aigle huppard

Aigle huppard

bokrétás sas

Lophaetus occipitalis

((Daudin, 1800))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Lophaetus

: occipitalis

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : 112 à 129 cm.
tömeg : 910 à 1520 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : Langkuifarend (af), orel chocholatý (cs), Topørn (da), Schopfadler (de), Long-crested Eagle (en), Águila Crestilarga (es), töyhtökotka (fi), bokrétás sas (hu), Aquila crestalunga (it), エボシクマタカ (ja), Toppørn (nb), Afrikaanse Zwarte Kuifarend (nl), orlik długoczuby (pl), Águia-de-penacho (pt), Гребенчатый орёл (ru), orol dlhochochlatý (sk), Afrikansk tofsörn (sv), 长冠鹰雕 (zh)

Külső leírása :
bokrétás sas (Lophaetus occipitalis) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Aigle huppard

Aigle huppard

Aigle huppard

Aigle huppard

Aigle huppard



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 05/12/2016 04:44:21 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

bokrétás sas