fehérarcú csája

Chauna chavaria - Kamichi chavaria

Kamichi chavaria

fehérarcú csája

Chauna chavaria

((Linnaeus, 1766))


Rend : Lúdalakúak

Család : Tüskésszárnyúmadár-félék  ;

: Chauna

: chavaria

Méretei :

Hossz : 91 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 3900 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : čája bělolící (cs), Toppet Chaja (da), Weißwangen-Wehrvogel (de), Northern Screamer (en), Chajá Chicagüire (es), kolumbianromisko (fi), fehérarcú csája (hu), Kaimichi settentrionale (it), クロエリサケビドリ (ja), Svarthalsgjeterfugl (nb), Witwanghoenderkoet (nl), skrzydłoszpon czarnoszyi (pl), Tachã-do-norte  (pt), Черношейная паламедея (ru), čaja chochlatá (sk), Svarthalsad värnfågel (sv), 黑颈叫鸭 (zh)

Külső leírása :
fehérarcú csája (Chauna chavaria) is a species of bird in the Anhimidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Kamichi chavaria

Kamichi chavaria



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

fehérarcú csája