lapátcsőrű réce

Malacorhynchus membranaceus - Canard à oreilles roses

Canard à oreilles roses

lapátcsőrű réce

Malacorhynchus membranaceus

((Latham, 1801))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Malacorhynchus

: membranaceus

Méretei :

Hossz : 45 cm
szárnyfesztávolság : 57 à 71 cm.
tömeg : 375 à 480 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : lžičák širokozobý (cs), Zebraand (da), Rosenohrente (de), Pink-eared Duck (en), Pato Pachón (es), liuskanokkasorsa (fi), lapátcsőrű réce (hu), Anatra guancerosa (it), サザナミオオハシガモ (ja), Leppeand (nb), Lepelbekeend (nl), łopatonos (pl), Pato-de-orelhas-rosadas (pt), Розовоухая утка (ru), lopatárka zobatá (sk), Zebraand (sv), 红耳鸭 (zh)

Külső leírása :
lapátcsőrű réce (Malacorhynchus membranaceus) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Canard à oreilles roses



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Canard à oreilles roses

Canard à oreilles roses

lapátcsőrű réce