pálmafütyülőlúd

Dendrocygna arborea - Dendrocygne des Antilles

Dendrocygne des Antilles

pálmafütyülőlúd

Dendrocygna arborea

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Dendrocygna

: arborea

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 760 à 1320 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : husička stromová (cs), Cubatræand (da), Kubapfeifgans (de), West Indian Whistling Duck (en), Suirirí Yaguaza (es), karibianviheltäjäsorsa (fi), pálmafütyülőlúd (hu), Dendrocigna delle Indie Occidentali (it), ハシグロリュウキュウガモ (ja), Palmeplystreand (nb), Westindische Fluiteend (nl), drzewica karaibska (pl), Marreca-laguaça (pt), Черноклювая древесная утка (ru), stromárka veľká (sk), Karibisk visseland (sv), 西印度树鸭 (zh)

Külső leírása :
pálmafütyülőlúd (Dendrocygna arborea) is a species of bird in the Anatidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 04/09/2016 04:42:21 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Dendrocygne des Antilles

Dendrocygne des Antilles

pálmafütyülőlúd