Aleutian Tern

Onychoprion aleuticus - Sterne des Aléoutiennes

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Onychoprion

  • Species
    :

    aleuticus

Descriptor

Baird, SF, 1869

Biometrics
  • Size
    : 34 cm
  • Wingspan
    : 75 à 80 cm.
  • Weight
    : 83 à 140 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Sterne des Aléoutiennes
adult plum. breeding
Sterne des Aléoutiennes
adult

Aleutian Tern (Onychoprion aleuticus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne des Aléoutiennes,
  • Charrán aleutiano,
  • gaivina-das-aleútes,
  • Aleutenseeschwalbe,
  • Bering-tengeri csér,
  • Aleoetenstern,
  • Sterna aleutina,
  • beringtärna,
  • Beringterne,
  • rybár aleutský,
  • rybák aleutský,
  • Beringsterne,
  • aleuttientiira,
  • xatrac de les illes Aleutianes,
  • Hrímþerna,
  • rybitwa aleucka,
  • Aleutu zīriņš,
  • aleutska čigra,
  • Камчатская крачка,
  • Dara-laut aleutian,
  • コシジロアジサシ,
  • 白腰燕鸥,
  • 白腰燕鷗,

Voice song and cries

Sterne des Aléoutiennes
adult

Habitat

Sterne des Aléoutiennes
adult

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Sterne des Aléoutiennes
© 1996-2024 Oiseaux.net