Andean Duck

Oxyura ferruginea - Érismature des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Oxyura

  • Species
    :

    ferruginea

Descriptor

Eyton, 1838

Biometrics
  • Size
    : cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Érismature des Andes
♂ adult plum. breeding
Érismature des Andes
♀ adult

Andean Duck (Oxyura ferruginea) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Oxyura ferruginea ferruginea (Colombia to Southern Cone)
  • Oxyura ferruginea andina ()

Foreign names

  • Érismature des Andes,
  • Malvasía andina,
  • pato-rabo-alçado-andino,
  • Andenruderente,
  • andoki halcsontfarkú réce,
  • Andesstekelstaart,
  • Gobbo delle Ande,
  • andinsk kopparand,
  • Andesand,
  • potápnica hrdzavá,
  • kachnice andská,
  • Andesskarveand,
  • andienkuparisorsa,
  • malvasia dels Andes,
  • sterniczka peruwiańska,
  • Андская савка,
  • アンデスタテガモ,
  • 安第斯硬尾鸭,
  • 安地斯硬尾鴨,

Voice song and cries

Érismature des Andes
♀ Second

Habitat

Érismature des Andes
♀ adult

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or alkaline Lakes ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Érismature des Andes
© 1996-2023 Oiseaux.net