Andean Parakeet

Bolborhynchus orbygnesius - Toui d'Orbigny Toui de d'Orbigny

Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Bolborhynchus

  • Species
    :

    orbygnesius

Descriptor

Souancé, 1856

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 48 à 50 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Andean Parakeet (Bolborhynchus orbygnesius) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Toui d'Orbigny,
  • Catita andina,
  • periquito-andino,
  • Andensittich,
  • vastagcsőrű andokpapagáj,
  • Andesparkiet,
  • Parrocchetto delle Ande,
  • andinsk parakit,
  • Andesparakitt,
  • papagájik horský,
  • papoušíček andský,
  • Andesparakit,
  • andienaratti,
  • periquito del Andes,
  • stokówka andyjska,
  • Андский толстоклювый попугай,
  • クネンボインコ,
  • 安第斯鹦哥,
  • 安地斯鸚哥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Toui d'Orbigny
© 1996-2023 Oiseaux.net