Andean Potoo

Nyctibius maculosus - Ibijau des Andes

Ibijau des Andes
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Nyctibiidés

  • Genus
    :

    Nyctibius

  • Species
    :

    maculosus

Descriptor

Ridgway, 1912

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 145 à 195 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ibijau des Andes
adult
Ibijau des Andes
adult

Andean Potoo (Nyctibius maculosus) is a species of bird in the Nyctibiidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Ibijau des Andes,
  • Nictibio Andino,
  • Urutau-andino,
  • Andentagschläfer,
  • andoki álmosmadár,
  • Andesreuzennachtzwaluw,
  • Nittibio delle Ande,
  • Andinsk tandnattskärra,
  • Andespotu,
  • lelkovec andský,
  • potu andský,
  • Andespotu,
  • andienpökkelökehrääjä,
  • nictibi dels Andes,
  • nocolot andyjski,
  • Андский лесной козодой,
  • アンデスタチヨタカ,
  • 安第斯林鸱,
  • 安地斯林鴟,

Voice song and cries

Ibijau des Andes
adult

Habitat

Ibijau des Andes
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Ibijau des Andes
© 1996-2020 Oiseaux.net