Andean Solitaire

Myadestes ralloides - Solitaire des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Myadestes

  • Species
    :

    ralloides

Descriptor

d'Orbigny, 1840

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 25 à 37 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Solitaire des Andes
adult
Solitaire des Andes
juvenile

Andean Solitaire (Myadestes ralloides) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Myadestes ralloides ralloides (c and s Peru, w Bolivia)
  • Myadestes ralloides plumbeiceps (w Colombia and w Ecuador)
  • Myadestes ralloides candelae (nc Colombia)
  • Myadestes ralloides venezuelensis (n and w Venezuela and e Colombia to n Peru)

Foreign names

  • Solitaire des Andes,
  • Solitario andino,
  • tordo-dos-andes,
  • Andenklarino,
  • andoki klarinétmadár,
  • Andessolitaire,
  • Solitario delle Ande,
  • andinsk solitärtrast,
  • Andessolitærtrost,
  • drozdovec andský,
  • lesňák andský,
  • Andesklarinetfugl,
  • andienrastuli,
  • solitari dels Andes,
  • klarnetnik andyjski,
  • Андский дрозд-отшельник,
  • キバシヒトリツグミ,
  • 安第斯孤鸫,
  • 安地斯孤鶇,

Voice song and cries

Solitaire des Andes
adult

Habitat

Solitaire des Andes
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Solitaire des Andes
published: - Updated: 19-06-2012
© 1996-2022 Oiseaux.net