Andean Swallow

Haplochelidon andecola - Hirondelle des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Hirundinidés

  • Genus
    :

    Haplochelidon

  • Species
    :

    andecola

Descriptor

d'Orbigny Lafresnaye, 1837

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 14 à 19 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Hirondelle des Andes
adult
Hirondelle des Andes
juvenile

Andean Swallow (Haplochelidon andecola) is a species of bird in the Hirundinidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Haplochelidon andecola andecola (s Peru to n Chile, s Bolivia and nw Argentina)
  • Haplochelidon andecola oroyae (c Peru)

Foreign names

  • Hirondelle des Andes,
  • Golondrina andina,
  • Andenschwalbe,
  • andoki fecske,
  • Andeszwaluw,
  • Rondine delle Ande,
  • punasvala,
  • Punasvale,
  • lastovička andská,
  • vlaštovka peruánská,
  • Andessvale,
  • andienkalliopääsky,
  • oreneta dels Andes,
  • jaskółeczka lśniąca,
  • Андская горная ласточка,
  • アンデスガケツバメ,
  • 安第斯燕,
  • 安地斯石燕,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Pastureland, Urban Areas

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Hirondelle des Andes
© 1996-2021 Oiseaux.net