Banded Barbet

Lybius undatus - Barbican barré

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Lybiidés

  • Genus
    :

    Lybius

  • Species
    :

    undatus

Descriptor

Rüppell, 1837

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 35 à 42 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barbican barré
adult
Barbican barré
adult

Banded Barbet (Lybius undatus) is a species of bird in the Lybiidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Lybius undatus undatus (nw to c Ethiopia)
  • Lybius undatus thiogaster (Eritrea and ne Ethiopia)
  • Lybius undatus leucogenys (w to sw Ethiopia)
  • Lybius undatus salvadorii (se Ethiopia)

Foreign names

  • Barbican barré,
  • Barbudo etíope,
  • barbaças-listrado,
  • Wellenbartvogel,
  • Gebandeerde Baardvogel,
  • Barbetto fasciato,
  • bandad barbett,
  • Bølgeskjeggfugl,
  • fuzáň vlnkovaný,
  • vousák vlnkovaný,
  • Etiopisk Tandskægfugl,
  • mustepääseppä,
  • barbut barrat,
  • wąsal etiopski,
  • Полосатая либия,
  • アビシニアゴシキドリ,
  • 横斑拟啄木鸟,
  • 橫斑擬啄木,

Voice song and cries

Barbican barré
adult

Habitat

Barbican barré
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbican barré
published: - Updated: 04-06-2013
© 1996-2023 Oiseaux.net