Bare-eyed Thrush

Turdus tephronotus - Merle cendré

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Turdus

  • Species
    :

    tephronotus

Descriptor

Cabanis, 1878

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 45 à 55 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Merle cendré
adult

Bare-eyed Thrush (Turdus tephronotus) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Merle cendré,
  • Zorzal ceniciento,
  • tordo-de-lunetas,
  • Brillendrossel,
  • szemüveges rigó,
  • Brillijster,
  • Tordo occhinudi,
  • nakenögd trast,
  • Brilletrost,
  • drozd škraboškový,
  • drozd brýlový,
  • Nøgenøjedrossel,
  • afrikanrillirastas,
  • merla d'ulls grocs,
  • drozd okularowy,
  • Очковый дрозд,
  • キメジリオリーブツグミ,
  • 非洲裸眼鸫,
  • 非洲裸眼鶇,

Voice song and cries

Habitat

Merle cendré
adult

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Merle cendré
published: - Updated: 11-10-2012
© 1996-2022 Oiseaux.net