Black-and-white Mannikin

Spermestes bicolor - Capucin bicolore

Capucin bicolore
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Spermestes

  • Species
    :

    bicolor

Descriptor

Fraser, 1843

Biometrics
  • Size
    : 10 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 6 à 9 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Capucin bicolore
adult
Capucin bicolore
adult

Black-and-white Mannikin (Spermestes bicolor) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Spermestes bicolor bicolor (Guinea-Bissau to Cameroon)
  • Spermestes bicolor poensis (s Cameroon to s Sudan, sw Ethiopia and w Kenya, Bioko I.)

Foreign names

  • Capucin bicolore,
  • Capuchino bicolor,
  • freirinha-de-bico-azul,
  • Glanzelsterchen,
  • kétszínű szarkapinty,
  • Glansekstertje,
  • Munia bianconera,
  • svartvit munia,
  • Svartryggmannikin,
  • mníška dvojfarebná,
  • stračka dvoubarvá,
  • Glansskadefinke,
  • seepramanikki,
  • maniquí bicolor,
  • mniszka dwubarwna,
  • Чёрно-белая амадина,
  • クロシチホウ,
  • 黑白文鸟,
  • 黑白雙色文鳥,

Voice song and cries

Capucin bicolore
immature

Habitat

Capucin bicolore
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Capucin bicolore
published: - Updated: 10-08-2006
© 1996-2021 Oiseaux.net