Black-crowned Night Heron

Nycticorax nycticorax - Bihoreau gris

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Nycticorax

  • Species
    :

    nycticorax

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 65 cm
  • Wingspan
    : 105 à 112 cm.
  • Weight
    : 730 à 1015 g
Longevity

21 years

Geographic range

Distribution

Identification

Bihoreau gris
adult plum. breeding
Bihoreau gris
juvenile

Black-crowned Night Heron (Nycticorax nycticorax) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Nycticorax nycticorax nycticorax (Eurasia s to Indonesia and Africa)
  • Nycticorax nycticorax hoactli (s Canada to n Argentina and Chile, Hawaii)
  • Nycticorax nycticorax obscurus (Chile, sw Argentina)
  • Nycticorax nycticorax falklandicus (Falkland Is.)

Foreign names

  • Bihoreau gris,
  • Martinete común,
  • goraz-comum,
  • Nachtreiher,
  • bakcsó,
  • Kwak,
  • Nitticora,
  • natthäger,
  • Natthegre,
  • chavkoš nočný,
  • kvakoš noční,
  • Nathejre,
  • yöhaikara,
  • Gewone Nagreier,
  • martinet de nit comú,
  • Nátthegri,
  • ślepowron (zwyczajny),
  • nakts gārnis,
  • kvakač,
  • Кваква,
  • Kowak-malam abu,
  • ゴイサギ,
  • 夜鹭,
  • นกแขวก,
  • 夜鷺,

Voice song and cries

Bihoreau gris
Second

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses)

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Bihoreau gris
Updated: 19-03-2024
© 1996-2024 Oiseaux.net