Black-headed Siskin

Spinus notatus - Chardonneret à tête noire Tarin à tête noire

Chardonneret à tête noire
adult plum. breeding
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Spinus

  • Species
    :

    notatus

Descriptor

Du Bus de Gisignies, 1847

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 11 à 15 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Chardonneret à tête noire
adult plum. breeding

Black-headed Siskin (Spinus notatus) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Spinus notatus notatus (e and c Mexico, n Guatemala)
  • Spinus notatus forreri (w Mexico)
  • Spinus notatus oleaceus (Belize to n Nicaragua)

Foreign names

  • Chardonneret à tête noire,
  • Jilguero cabecinegro,
  • pintassilgo-de-cabeça-preta,
  • Schwarzbrustzeisig,
  • feketefejű csíz,
  • Zwartkopsijs,
  • Lucarino testanera,
  • svarthuvad siska,
  • Svarthodesisik,
  • stehlík čiernoprsý,
  • čížek černohlavý,
  • Sortbrystet Sisken,
  • hupputikli,
  • lluer mexicà,
  • czyż czarnogardły,
  • Черногрудый чиж,
  • ズグロキバラヒワ,
  • 橙胸金翅雀,
  • 黑頭橙胸金翅雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Chardonneret à tête noire
published: - Updated: 18-06-2006
© 1996-2021 Oiseaux.net