Black-necked Stork

Ephippiorhynchus asiaticus - Jabiru d'Asie

Systematics
  • Order 
    :

    Ciconiiformes

  • Family
    :

    Ciconiidés

  • Genus
    :

    Ephippiorhynchus

  • Species
    :

    asiaticus

Descriptor

Latham, 1790

Biometrics
  • Size
    : 137 cm
  • Wingspan
    : 190 à 218 cm.
  • Weight
    :
Longevity

34 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Jabiru d'Asie
♀ adult
Jabiru d'Asie
♂ adult plum. transition

Black-necked Stork (Ephippiorhynchus asiaticus) is a species of bird in the Ciconiidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Ephippiorhynchus asiaticus asiaticus (India to Malay Pen. and Vietnam)
  • Ephippiorhynchus asiaticus australis (New Guinea, n and e Australia)

Foreign names

  • Jabiru d'Asie,
  • Jabirú Asiático,
  • Jabiru-de-pescoço-preto,
  • Riesenstorch,
  • feketenyakú gólya,
  • Zwarthalsooievaar,
  • Cicogna collonero,
  • Svarthalsad stork,
  • Svarthalsstork,
  • bocianovec červenonohý,
  • čáp černokrký,
  • Sorthalset Stork,
  • aasiansatulahaikara,
  • jabirú asiàtic,
  • żabiru czerwononogi,
  • Азиатский ябиру,
  • Bangau leher-hitam,
  • セイタカコウ,
  • 黑颈鹳,
  • นกกระสาคอดำ,
  • 黑頸鸛,

Habitat

Jabiru d'Asie
♂ adult

Forest : Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Ponds (below 8ha), Excavations (open)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Jabiru d'Asie
© 1996-2020 Oiseaux.net