Black Noddy

Anous minutus - Noddi noir

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Anous

  • Species
    :

    minutus

Descriptor

Boie, F, 1844

Biometrics
  • Size
    : 39 cm
  • Wingspan
    : 66 à 72 cm.
  • Weight
    : 98 à 144 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Noddi noir
adult
Noddi noir
adult

Black Noddy (Anous minutus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 7 subspecies

  • Anous minutus minutus (ne Australia and New Guinea to Tuamotu Arch.)
  • Anous minutus worcesteri (Cavilli I. and Tubbataha Reef. Sulu Sea.)
  • Anous minutus marcusi (Marcus and Wake Is. through Micronesia to Caroline Is.)
  • Anous minutus melanogenys (Hawaiian Is.)
  • Anous minutus diamesus (Clipperton I.. off w Mexico. and Cocos I. (off w Costa Rica))
  • Anous minutus americanus (islands in the Caribbean)
  • Anous minutus atlanticus (tropical s Atlantic islands)

Foreign names

  • Noddi noir,
  • Tiñosa menuda,
  • tinhosa-de-barrete,
  • Weißkopfnoddi,
  • fekete noddi,
  • Witkapnoddy,
  • Noddy nero,
  • svart noddy,
  • Svartnoddy,
  • nody bielohlavý,
  • nody bělotemenný,
  • Sort Noddy,
  • tummaruskotiira,
  • nodi negre,
  • Svartþerna,
  • rybołówka atolowa,
  • koku zīriņš,
  • sajasti nodi,
  • Чёрная кланяющаяся крачка,
  • Camar-angguk hitam,
  • ヒメクロアジサシ,
  • 玄燕鸥,
  • 黑玄燕鷗〔黑燕鷗〕,

Voice song and cries

Noddi noir
adult

Habitat

Noddi noir
adult

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Noddi noir
published: - Updated: 02-09-2015
© 1996-2024 Oiseaux.net