Blue-breasted Bee-eater

Merops variegatus - Guêpier à collier bleu

Systematics
  • Order 
    :

    Coraciiformes

  • Family
    :

    Méropidés

  • Genus
    :

    Merops

  • Species
    :

    variegatus

Descriptor

Vieillot, 1817

Biometrics
  • Size
    : 21 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 20 à 25 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Guêpier à collier bleu
adult plum. breeding
Guêpier à collier bleu
adult plum. breeding

Blue-breasted Bee-eater (Merops variegatus) is a species of bird in the Meropidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Merops variegatus variegatus (Gabon to c DRCongo and n Angola)
  • Merops variegatus lafresnayii (Ethiopia and se Sudan)
  • Merops variegatus loringi (se Nigeria and Cameroon to Uganda and w Kenya)
  • Merops variegatus bangweoloensis (e Angola to se DRCongo, Zambia and w Tanzania)

Foreign names

  • Guêpier à collier bleu,
  • Abejaruco variegado,
  • abelharuco-de-peito-azul,
  • Blaubrustspint,
  • kékmellű gyurgyalag,
  • Blauwborstbijeneter,
  • Gruccione pettoblu,
  • blåkragad biätare,
  • Blåbrystbieter,
  • včelárik modroprsý,
  • vlha modroprsá,
  • Blåkravet Biæder,
  • savannimehiläissyöjä,
  • abellerol de pit blau,
  • żołna niebieskopierśna,
  • močvirski čebelar,
  • Синегрудая щурка,
  • ルリムネハチクイ,
  • 蓝胸蜂虎,
  • 藍胸蜂虎,

Voice song and cries

Guêpier à collier bleu
adult

Habitat

Guêpier à collier bleu
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Guêpier à collier bleu
published: - Updated: 09-11-2011
© 1996-2021 Oiseaux.net