Blue-crowned Parakeet

Thectocercus acuticaudatus - Conure à tête bleue

Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Thectocercus

  • Species
    :

    acuticaudatus

Descriptor

Vieillot, 1818

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 170 à 176 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Conure à tête bleue
adult
Conure à tête bleue
adult

Blue-crowned Parakeet (Thectocercus acuticaudatus) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Thectocercus acuticaudatus acuticaudatus (e Bolivia and s Brazil to n Argentina and w Uruguay)
  • Thectocercus acuticaudatus koenigi (ne Colombia, n Venezuela)
  • Thectocercus acuticaudatus neoxenus (Margarita I.. off Venezuela.)
  • Thectocercus acuticaudatus haemorrhous (interior ne Brazil)
  • Thectocercus acuticaudatus neumanni (upland e Bolivia)

Foreign names

  • Conure à tête bleue,
  • Aratinga cabeciazul,
  • periquitão-de-testa-azul,
  • Spitzschwanzsittich,
  • kékhomlokú aratinga,
  • Blauwkoparatinga,
  • Aratinga testablù,
  • blåkronad parakit,
  • Blåhodeparakitt,
  • klinochvost modročelý,
  • aratinga modročelý,
  • Blåkindet Aratinga,
  • sinipääaratti,
  • aratinga de cap blau,
  • szmaragdzianka,
  • Синелобая аратинга,
  • トガリオインコ,
  • 蓝冠鹦哥,
  • 冠藍鸚哥,

Voice song and cries

Conure à tête bleue
adult

Habitat

Conure à tête bleue
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry, Moist ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Conure à tête bleue
© 1996-2023 Oiseaux.net