Blue-footed Booby

Sula nebouxii - Fou à pieds bleus

Systematics
  • Order 
    :

    Suliformes

  • Family
    :

    Sulidés

  • Genus
    :

    Sula

  • Species
    :

    nebouxii

Descriptor

Milne-Edwards, 1882

Biometrics
  • Size
    : 84 cm
  • Wingspan
    : 152 cm.
  • Weight
    : 1200 à 1800 g
Longevity

17 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Fou à pieds bleus
adult plum. breeding
Fou à pieds bleus
adult plum. post breeding

Blue-footed Booby (Sula nebouxii) is a species of bird in the Sulidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Sula nebouxii nebouxii (Pacific coast from s California. USA. to Peru)
  • Sula nebouxii excisa (Galápagos Is.)

Foreign names

  • Fou à pieds bleus,
  • Piquero Camanay,
  • Atobá-de-pés-azuis,
  • Blaufußtölpel,
  • kéklábú szula,
  • Blauwvoetgent,
  • Sula piediazzurri,
  • Blåfotad sula,
  • Blåfotsule,
  • sula modronohá,
  • terej modronohý,
  • Blåfodet Sule,
  • sinijalkasuula,
  • mascarell camablau,
  • głuptak niebieskonogi,
  • zilkāju sulla,
  • Голубоногая олуша,
  • アオアシカツオドリ,
  • 蓝脚鲣鸟,
  • 藍腳鰹鳥,

Voice song and cries

Fou à pieds bleus
juvenile

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Fou à pieds bleus © 1996-2020 Oiseaux.net