Brown-backed Needletail

Hirundapus giganteus - Martinet géant

Martinet géant
Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Hirundapus

  • Species
    :

    giganteus

Descriptor

Temminck, 1825

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 123 à 167 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Martinet géant
adult

Brown-backed Needletail (Hirundapus giganteus) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Hirundapus giganteus giganteus (Malay Pen., Greater Sundas and Palawan)
  • Hirundapus giganteus indicus (sw India and Sri Lanka; e India and Bangladesh to SE Asia; Andaman Is.)

Foreign names

  • Martinet géant,
  • Vencejo gigante,
  • andorinhão-gigante,
  • Eilsegler,
  • maláj sarlósfecske,
  • Reuzenstekelstaartgierzwaluw,
  • Rondone codaspinosa dorsobruno,
  • brunryggig taggstjärtseglare,
  • Brunryggseiler,
  • srp veľký,
  • rorýs hnědohřbetý,
  • Kæmpetornhalesejler,
  • jymykiitäjä,
  • falciot cuaespinós gegant,
  • igłosternik wielki,
  • Большой колючехвост,
  • Kapinis-jarum gedang,
  • オオハリオアマツバメ,
  • 褐背针尾雨燕,
  • นกแอ่นใหญ่หัวตาขาว,
  • 褐喉針尾雨燕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Martinet géant
© 1996-2023 Oiseaux.net