Brown-backed Solitaire

Myadestes occidentalis - Solitaire à dos brun

Solitaire à dos brun
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Myadestes

  • Species
    :

    occidentalis

Descriptor

Stejneger, 1882

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 38 à 44 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Solitaire à dos brun
adult
Solitaire à dos brun
adult plum. breeding

Brown-backed Solitaire (Myadestes occidentalis) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Myadestes occidentalis occidentalis (nw Mexico)
  • Myadestes occidentalis insularis (Tres Marias I.. off w Mexico.)
  • Myadestes occidentalis oberholseri (c and s Mexico to El Salvador and Honduras)

Foreign names

  • Solitaire à dos brun,
  • Solitario dorsipardo,
  • tordo-de-dorso-ferrugíneo,
  • Braunrückenklarino,
  • barnahátú klarinétmadár,
  • Bruinrugsolitaire,
  • Solitario dorsobruno,
  • mexikansk solitärtrast,
  • Tøylesolitærtrost,
  • drozdovec borovicový,
  • lesňák hnědohřbetý,
  • Brunvinget Klarinetfugl,
  • ruostesiipirastuli,
  • solitari d'ales brunes,
  • klarnetnik brązowoskrzydły,
  • Буроспинный дрозд-отшельник,
  • クリセヒトリツグミ,
  • 褐背孤鸫,
  • 褐背孤鶇,

Voice song and cries

Habitat

Solitaire à dos brun
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Solitaire à dos brun
© 1996-2022 Oiseaux.net