Brown-breasted Barbet

Lybius melanopterus - Barbican à poitrine brune

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Lybiidés

  • Genus
    :

    Lybius

  • Species
    :

    melanopterus

Descriptor

Peters, W, 1854

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 45 à 61 g
Geographic range

Distribution

Identification

Barbican à poitrine brune
adult
Barbican à poitrine brune
adult

Brown-breasted Barbet (Lybius melanopterus) is a species of bird in the Lybiidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Barbican à poitrine brune,
  • Barbudo pechipardo,
  • barbaças-de-peito-castanho,
  • Braunbrust-Bartvogel,
  • Bruinborstbaardvogel,
  • Barbetto bandabruna,
  • brunbröstad barbett,
  • Brunbelteskjeggfugl,
  • fuzáň hnedoprsý,
  • vousák hnědoprsý,
  • Brunbrystet Tandskægfugl,
  • kekäleseppä,
  • barbut pitbrú,
  • wąsal czerwonogłowy,
  • Бурогрудая либия,
  • チャムネゴシキドリ,
  • 褐胸拟啄木鸟,
  • 非洲棕胸擬啄木,

Voice song and cries

Barbican à poitrine brune
adult

Habitat

Barbican à poitrine brune
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbican à poitrine brune
published: - Updated: 01-06-2013
© 1996-2024 Oiseaux.net