Brown-headed Barbet

Psilopogon zeylanicus - Barbu à tête brune

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Mégalaimidés

  • Genus
    :

    Psilopogon

  • Species
    :

    zeylanicus

Descriptor

Gmelin, JF, 1788

Biometrics
  • Size
    : 28 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 108 à 140 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barbu à tête brune
adult
Barbu à tête brune
adult

Brown-headed Barbet (Psilopogon zeylanicus) is a species of bird in the Megalaimidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Psilopogon zeylanicus zeylanicus (s India and Sri Lanka)
  • Psilopogon zeylanicus inornatus (w India)
  • Psilopogon zeylanicus caniceps (Nepal to c India)

Foreign names

  • Barbu à tête brune,
  • Barbudo Cabecipardo,
  • Braunkopf-Bartvogel,
  • Bruinkopbaardvogel,
  • Barbetto testabruna,
  • Brunhuvad barbett,
  • Brunhodeskjeggfugl,
  • barbet červenozobý,
  • vousák hnědohlavý,
  • Brunhovedet Skægfugl,
  • rusohuppuseppä,
  • barbut verd de l'Índia,
  • pstrogłów nakrapiany,
  • Цейлонский бородастик,
  • ミドリオオゴシキドリ,
  • 斑头绿拟啄木,
  • 斑頭綠擬啄木,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbu à tête brune
published: - Updated: 24-11-2012
© 1996-2021 Oiseaux.net