Brown-headed Honeyeater

Melithreptus brevirostris - Méliphage à tête brune

Méliphage à tête brune
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Méliphagidés

  • Genus
    :

    Melithreptus

  • Species
    :

    brevirostris

Descriptor

Vigors Horsfield, 1827

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown-headed Honeyeater (Melithreptus brevirostris) is a species of bird in the Meliphagidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Melithreptus brevirostris brevirostris (coastal se Australia)
  • Melithreptus brevirostris wombeyi (s Victoria. extreme se Australia.)
  • Melithreptus brevirostris pallidiceps (interior se Australia)
  • Melithreptus brevirostris magnirostris (Kangaroo I.. off s Australia.)
  • Melithreptus brevirostris leucogenys (sw and sc Australia)

Foreign names

  • Méliphage à tête brune,
  • Mielero cabecipardo,
  • papa-mel-de-cabeça-parda,
  • Braunkopf-Honigfresser,
  • rövidcsőrű mézevő,
  • Bruine Diadeemhoningeter,
  • Succiamiele testabruna,
  • brunhuvad honungsfågel,
  • Brunhodehonningeter,
  • medárik hnedohlavý,
  • kystráček hnědohlavý,
  • Brunkronet Honningæder,
  • ruskolakkimesikko,
  • menjamel capbrú,
  • miodopoik brązowogłowy,
  • Буроголовый венценосный медосос,
  • チャガシラハチマキミツスイ,
  • 褐头抚蜜鸟,
  • 褐頭撫蜜鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Artificial/Terrestrial : Urban Areas

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Méliphage à tête brune
© 1996-2023 Oiseaux.net