Brown Barbet

Caloramphus fuliginosus - Barbu fuligineux

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Mégalaimidés

  • Genus
    :

    Caloramphus

  • Species
    :

    fuliginosus

Descriptor

Temminck, 1830

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 38 à 47 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barbu fuligineux

Brown Barbet (Caloramphus fuliginosus) is a species of bird in the Megalaimidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Caloramphus fuliginosus fuliginosus (Borneo. except n.)
  • Caloramphus fuliginosus tertius (n Borneo)

Foreign names

  • Barbu fuligineux,
  • Barbudo pardo de Borneo,
  • Rostbartvogel,
  • Bruine Baardvogel,
  • Barbetto bruno,
  • brunbarbett,
  • Brunskjeggfugl,
  • hnedáň červenonohý,
  • vousák hnědý,
  • Brun Skægfugl,
  • nokiseppä,
  • barbut cama-roig de Borneo,
  • gołodziób rdzawogardły,
  • Бурый бородастик,
  • Takur ampis,
  • チャイロゴシキドリ,
  • 褐拟䴕,
  • 褐擬啄木,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbu fuligineux
published: - Updated: 15-07-2013
© 1996-2021 Oiseaux.net