Brown Bullfinch

Pyrrhula nipalensis - Bouvreuil brun

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Pyrrhula

  • Species
    :

    nipalensis

Descriptor

Hodgson, 1836

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 18 à 29 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Bullfinch (Pyrrhula nipalensis) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Pyrrhula nipalensis nipalensis (Himalayas to ne India)
  • Pyrrhula nipalensis ricketti (ne India and n Myanmar to se China and nw Vietnam)
  • Pyrrhula nipalensis victoriae (w Myanmar)
  • Pyrrhula nipalensis waterstradti (Malay Pen.)
  • Pyrrhula nipalensis uchidai (Taiwan)

Foreign names

  • Bouvreuil brun,
  • Camachuelo pardo,
  • dom-fafe-pardo,
  • Schuppenkopfgimpel,
  • pikkelyesfejű süvöltő,
  • Bruine Goudvink,
  • Ciuffolotto bruno,
  • brun domherre,
  • Nymfedompap,
  • hýľ hnedý,
  • hýl šedohlavý,
  • Grå Dompap,
  • harmaatulkku,
  • pinsà borroner bru,
  • gil łuskogłowy,
  • pelēkais svilpis,
  • Бурый снегирь,
  • チャイロウソ,
  • 褐灰雀,
  • 褐鷽〔褐灰雀〕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Bouvreuil brun
© 1996-2023 Oiseaux.net