Brown Illadopsis

Illadopsis fulvescens - Akalat brun

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pellornéidés

  • Genus
    :

    Illadopsis

  • Species
    :

    fulvescens

Descriptor

Cassin, 1859

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 23 à 36 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Illadopsis (Illadopsis fulvescens) is a species of bird in the Pellorneidae family.

Subspecific information 6 subspecies

  • Illadopsis fulvescens fulvescens (s Cameroon to w Central African Republic and w DRCongo)
  • Illadopsis fulvescens gularis (sw Senegal to sw Ghana)
  • Illadopsis fulvescens moloneyana (se Ghana to sw Nigeria)
  • Illadopsis fulvescens iboensis (se Nigeria and sw Cameroon)
  • Illadopsis fulvescens ugandae (sc Central African Republic and e Congo to s Sudan, w Kenya, w Tanzania and ne Angola)
  • Illadopsis fulvescens dilutior (nw Angola)

Foreign names

  • Akalat brun,
  • Tordina parda,
  • falso-tordo-de-colar,
  • Braunbauch-Laubdrossling,
  • Bruine Lijstertimalia,
  • Illadopsis bruno,
  • brun lövtimalia,
  • Brunløvtimal,
  • drozdinka hnedá,
  • timálie hnědá,
  • Brun Skovtimalie,
  • ruskokerttutimali,
  • matinera bruna,
  • wyżynniak płowy,
  • Буробрюхая мышиная тимелия,
  • チャイロムジチメドリ,
  • 褐非洲雅鹛,
  • 褐雅鶥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Akalat brun
© 1996-2021 Oiseaux.net