Chaco Earthcreeper

Tarphonomus certhioides - Upucerthie du chaco Upucerthie du Chaco

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Tarphonomus

  • Species
    :

    certhioides

Descriptor

d'Orbigny Lafresnaye, 1838

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 18 à 31 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Chaco Earthcreeper (Tarphonomus certhioides) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Tarphonomus certhioides certhioides (ne Argentina)
  • Tarphonomus certhioides luscinia (w Argentina)
  • Tarphonomus certhioides estebani (sc Bolivia, n Argentina and w Paraguay)

Foreign names

  • Upucerthie du chaco,
  • Bandurrita chaqueña,
  • joão-chaquenho,
  • Roststirn-Erdhacker,
  • Chacoaardkruiper,
  • Strisciaterra del chaco,
  • chacomarkkrypare,
  • Rustpannemarkløper,
  • bandurita hnedkavá,
  • hrnčiřík ryšavočelý,
  • Chacojordlusker,
  • chaconkapuaja,
  • miner becut del Chaco,
  • bromeliowczyk rdzawobrewy,
  • Настоящий пищуховый землелаз,
  • チャイロイワカマドドリ,
  • 查科爬地雀,
  • 查科草原爬地雀,

Voice song and cries

Upucerthie du chaco
adult

Habitat

Upucerthie du chaco
adult

Savanna : Moist ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Upucerthie du chaco
© 1996-2021 Oiseaux.net