Chilean Seaside Cinclodes

Cinclodes nigrofumosus - Cinclode du ressac

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Cinclodes

  • Species
    :

    nigrofumosus

Descriptor

d'Orbigny Lafresnaye, 1838

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 63 à 67 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Cinclode du ressac
adult
Cinclode du ressac
adult

Chilean Seaside Cinclodes (Cinclodes nigrofumosus) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Cinclode du ressac,
  • Remolinera costera chilena,
  • pedreiro-do-litoral,
  • Stricheluferwipper,
  • chilei tengeririgó,
  • Strandwipstaart,
  • Cinclode costiero,
  • strandcinklod,
  • Fjærebergkall,
  • vodnárec príbojový,
  • skorcovec přímořský,
  • Chilecinclodes,
  • rannikko-orneero,
  • miner riberenc de Xile,
  • trzęsiogon ciemny,
  • Прибрежный водяной печник,
  • ウミベカマドドリ,
  • 海滨抖尾地雀,
  • 海濱克洛雀,

Voice song and cries

Cinclode du ressac
adult

Habitat

Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Tidepools

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Cinclode du ressac
© 1996-2024 Oiseaux.net