Common Potoo

Nyctibius griseus - Ibijau gris

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Nyctibiidés

  • Genus
    :

    Nyctibius

  • Species
    :

    griseus

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : 85 à 95 cm.
  • Weight
    : 160 à 190 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ibijau gris
adult
Ibijau gris
juvenile

Common Potoo (Nyctibius griseus) is a species of bird in the Nyctibiidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Nyctibius griseus griseus (n and c South America east of the Andes)
  • Nyctibius griseus panamensis (e Nicaragua to w Panama, w Colombia and w Ecuador)

Foreign names

  • Ibijau gris,
  • Nictibio Urutaú,
  • Mãe-da-lua,
  • Urutau-Tagschläfer,
  • közönséges álmosmadár,
  • Reuzennachtzwaluw,
  • Nittibio comune,
  • Grå tandnattskärra,
  • Fløytepotu,
  • lelkovec urutau,
  • potu obecný,
  • Potu,
  • harmaapökkelökehrääjä,
  • nictibi comú,
  • nocolot szary,
  • Серый лесной козодой,
  • ハイイロタチヨタカ,
  • 林鸱,
  • 灰林鴟,

Voice song and cries

Ibijau gris
adult

Habitat

Ibijau gris
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Ibijau gris
© 1996-2020 Oiseaux.net