Double-toothed Barbet

Lybius bidentatus - Barbican bidenté

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Lybiidés

  • Genus
    :

    Lybius

  • Species
    :

    bidentatus

Descriptor

Shaw, 1799

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 72 à 91 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barbican bidenté
adult
Barbican bidenté
adult

Double-toothed Barbet (Lybius bidentatus) is a species of bird in the Lybiidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Lybius bidentatus bidentatus (Guinea-Bissau east to Cameroon and south to nw Angola)
  • Lybius bidentatus aequatorialis (Central African Republic to c Ethiopia south to n DRCongo and nw Tanzania.)

Foreign names

  • Barbican bidenté,
  • Barbudo bidentado,
  • barbaças-bidentado,
  • Doppelzahn-Bartvogel,
  • Dubbeltandbaardvogel,
  • Barbetto dentato,
  • dubbeltandad barbett,
  • Totannskjeggfugl,
  • fuzáň dvojzubý,
  • vousák rovníkový,
  • Tandskægfugl,
  • hehkuseppä,
  • barbut bidentat,
  • wąsal szkarłatny,
  • Двухзубцовая либия,
  • フタツハバシゴシキドリ,
  • 双齿拟䴕,
  • 雙齒擬啄木,

Voice song and cries

Barbican bidenté
adult

Habitat

Barbican bidenté
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbican bidenté
published: - Updated: 07-02-2011
© 1996-2021 Oiseaux.net