Dusky-billed Parrotlet

Forpus modestus - Toui de Sclater

Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Forpus

  • Species
    :

    modestus

Descriptor

Cabanis, 1849

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Dusky-billed Parrotlet (Forpus modestus) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Forpus modestus modestus (e Colombia and s Venezuela through the Guianas and n Brazil)
  • Forpus modestus sclateri (se Colombia to n Bolivia and s Amazonian Brazil)

Foreign names

  • Toui de Sclater,
  • Cotorrita de Sclater,
  • Tuim-de-bico-escuro,
  • Schwarzschnabel-Sperlingspapagei,
  • Sclater-verébpapagáj,
  • Sclaters Muspapegaai,
  • Pappagallino beccoscuro,
  • Sclaters sparvpapegoja,
  • Amazonspurvepapegøye,
  • papagájik amazonský,
  • papoušíček Sclaterův,
  • Sortnæbbet Spurvepapegøje,
  • amazonianaranen,
  • cotorreta de Sclater,
  • wróbliczka amazońska,
  • Темноклювый воробьиный попугайчик,
  • アオハシルリハインコ,
  • 乌嘴鹦哥,
  • 烏嘴鸚哥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Toui de Sclater
© 1996-2020 Oiseaux.net