Fraser's Rufous Thrush

Stizorhina fraseri - Stizorhin de Fraser

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Stizorhina

  • Species
    :

    fraseri

Descriptor

Strickland, 1844

Biometrics
  • Size
    : 20 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 27 à 44 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Stizorhin de Fraser
adult

Fraser's Rufous Thrush (Stizorhina fraseri) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Stizorhina fraseri fraseri (Bioko I.)
  • Stizorhina fraseri rubicunda (se Nigeria to n DRCongo, nw Zambia and Angola)
  • Stizorhina fraseri vulpina (s Sudan, ne DRCongo and Uganda)

Foreign names

  • Stizorhin de Fraser,
  • Zorzal de Fraser,
  • pisco-formigueiro-ruivo,
  • Fraserdrossel,
  • rövidlábú rókarigó,
  • Frasers Kortpootlijster,
  • Tordo pigliamosche rossiccio,
  • fraserrosttrast,
  • Rødhalefluetrost,
  • drozdovec škoricový,
  • drozdík rezavý,
  • Kastanjebrun Fluedrossel,
  • kongonmuurahaisrastas,
  • tord mosquiter de Fraser,
  • wahal rudy,
  • Коротколапая дроздовая горихвостка,
  • サビイロヒタキ,
  • 弗雷氏蚁鸫,
  • 弗雷氏蟻鶇,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

Access to all images

Other sources of interest

QRcode Stizorhin de Fraser
© 1996-2021 Oiseaux.net