Great Black-backed Gull

Larus marinus - Goéland marin

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Larus

  • Species
    :

    marinus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 79 cm
  • Wingspan
    : 152 à 167 cm.
  • Weight
    : 1150 à 2150 g
Longevity

20 years

Geographic range

Distribution

Identification

Goéland marin
adult
Goéland marin
immature

Great Black-backed Gull (Larus marinus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Goéland marin,
  • Gavión atlántico,
  • gaivotão-real,
  • Mantelmöwe,
  • dolmányos sirály,
  • Grote Mantelmeeuw,
  • Mugnaiaccio,
  • havstrut,
  • Svartbak,
  • čajka morská,
  • racek mořský,
  • Svartbag,
  • merilokki,
  • gavinot atlàntic,
  • Svartbakur,
  • mewa siodłata,
  • melnspārnu kaija,
  • veliki galeb,
  • Морская чайка,
  • オオカモメ,
  • 大黑背鸥,
  • 大黑背鷗,

Voice song and cries

Goéland marin
adult

Habitat

Goéland marin
adult

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands, Coastal Sand Dunes

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Goéland marin
Updated: 05-12-2004
© 1996-2024 Oiseaux.net