Least Honeyguide

Indicator exilis - Indicateur menu

Indicateur menu
Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Indicatoridés

  • Genus
    :

    Indicator

  • Species
    :

    exilis

Descriptor

Cassin, 1856

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 12 à 23 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Least Honeyguide (Indicator exilis) is a species of bird in the Indicatoridae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Indicator exilis exilis (Senegal and Gambia to Central African Republic south to n Angola and nw Zambia)
  • Indicator exilis poensis (Bioko I.. Gulf of Guinea.)
  • Indicator exilis pachyrhynchus (e DRCongo, s Uganda, w Kenya and nw Tanzania)

Foreign names

  • Indicateur menu,
  • Indicador chico,
  • indicador-pigmeu,
  • Barthoniganzeiger,
  • Kleinste Honingspeurder,
  • Indicatore minuto,
  • dvärghonungsvisare,
  • Skjeggvokseter,
  • medozvestka fúzatá,
  • medozvěstka vousatá,
  • Sortskægget Honninggøg,
  • viiksihunajaopas,
  • indicador de la mel mostatxut,
  • miodowód brodaty,
  • Крошечный медоуказчик,
  • マメミツオシエ,
  • 小响蜜䴕,
  • 小嚮蜜鴷,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Indicateur menu
© 1996-2021 Oiseaux.net